vorige

20 aug 2009, Dagje Bergen en weer naar huis

volgende
Na lekker geslapen te hebben, maar eens gaan kijken wat er hier op het ontbijtmenu staat. Nog iets meer keus dan in de hutten, maar geen havermoutpap hoe moet dat nu?
Na het ontbijt de spullen ingepakt en in het hotel achtergelaten. Samen met Nienke gaan we eerst naar de Flĝibanen. Deze kabeltrein brengt ons naar boven zodat we een mooi uitzicht over de stad hebben. Als het boven stevig begint te waaien, dalen wij weer met het treintje af. We lopen richting de burcht, langs mooie witte houten huizen. Na de burcht bekeken te hebben gaat het richting centrum. Bij de oude handelshuizen in de haven aangekomen te zijn, lopen we door de steegjes die er tussen door lopen. Er zit veel meer achter dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Omdat het tijd is om iets te eten gaan we opzoek naar iets eetbaars, wat we bij een bakker vinden. Een stel heerlijke broodje eten we op aan de rand van de haven. We brengen nog even een bezoekje aan de Johanneskerk, en dan is het tijd om weer naar het hotel te gaan.
We nemen afscheid van René die nog een dagje blijft. Een taxibusje brengt ons naar het vliegveld. In het vliegtuig zit ik naast een italiaanse dame die in Wenen woont, en twee weken op een boot langs de noorse kust heeft gevaren.
In Amsterdam nemen we afscheid, en kunnen we op de vertraagde treinen wachten, wat was ook al weer de reden, een probleem met het sanitaire.
Iemand heeft zijn 76,88 meter lange helikopeterlandingsplaats afgemeerd in de haven. Bergen van boven af.
De haven met vismarkt. Muziekhek boven bij de Flĝibanen.
Bergen van uit de Flĝibanen. De andere kabeltrein.
"Oude" houten huisjes. Bergens straatje, beetje lastig voor de auto.
Dit mannetje hangt in de burcht. Haven van Bergen.
De oude handelshuizen. Tussen de handeshuizen heb je leuke steegjes.
Deze man hakt de balk even een stukje smaller. blauwe kreeft zou hij het koud hebben?
De Johanneskerk. De dakconstructie is wel erg mooi en knap gedaan.
Mooi huisje. En dan vliegen we weer terug.