vorige

19 aug 2009, Van Krossbu per bus en boot naar Bergen

volgende
de dag begint lekker rustig, rond half tien komt de bus langs en stappen wij in. We rijden door de mooie bergen van Noorwegen, hebben soms een schitterend uitzicht het dal in. Voor we het weten rijden we langs een groot meer, dat maar niet wil stoppen en dus wel een het Sognfjord of een van zijn uitlopers moet zijn. Na zo'n 2,5 uur in de bus gezeten te hebben zijn we in Sogndal.
Het eten aan boord van het schip schijnt niet echt heel geweldig te zijn. Dus gaan we op zoek naar iets te eten in dit dorpje. We vinden een een shoarma/pizza tent en die willen wel pizza's voor ons bakken. In totaal verschijnen er na elkaar 8 familiepizza's op tafel die we heerlijk opeten. Na deze maaltijd is er nog wat tijd over en ga ik met Alexander en Nienke op weg naar de kerk. Het is nog even een stevig klimmetje, en de kerk is mooi, maar niet echt bijzonder. Daarna lopen we even naar het fjord, waar we zelfs drie vierkante meter strand tegen komen. Echt veel valt daar niet te beleven, dus gaan we maar weer richting busstation. Hier gaan we met de bus nog een klein half uurtje verder, en dan stappen we op de boot. Deze brengt ons in zo'n 4 uur naar Bergen. We varen met een behoorlijke vaart door het Fjord. Leggen zo nu en dan even aan, en gaan dan snel weer verder. Tussen de eilanden voor de kust door, en dan door een snel nauwe fjorden richting Bergen.
Om half negen komen we aan in Bergen waar we ons in het hotel instaleren. Wel luxe hoor, na die 2 weken leven in hutten. Met z'n allen gaan we de stad nog even in en belanden in een cafe met live muzikant.
Uitzicht vanaf Krossbu. De bus moet daarvandaan uit Lom komen.
Landschap vanuit de bus. Landschap vanuit de bus.
Landschap vanuit de bus. Dit is al het fjord.
Nog een stukje pizza. Lekker hoor, die pizza.
Plaatselijke kerk, mooi maar niet echt bijzonder. Plaatselijke kerk
Uitzicht op Sognedal vanaf het bankje bij het strandje. Daar is de expresboot.
Gaat best wel hard hoor, zo'n 67km/uur.
We leggen even aan bij dit dorpje.
Of we nu ook nog post bij ons hebben weet ik niet. Gezellig op het achterdek zitten.
Die steeds vager wordende bergen vind ik een mooi gezicht. Filmpje varen over het fjord.
Huizen langs de kant van het fjord. Hier is et best wel smal.
We worden achtervolgt door eenzelfde soort boot. Daar moeten we heen.
Het blijft een smal stukje. Ook hier weer een paar huisjes vlak aan het water.
De buitenwijken van Bergen. de burcht van Bergen.
De oude houten handelshuisjes. De haven van Bergen.