vorige

17 aug 2009, Van Olavsbu naar Leirvassbu

volgende
Deze ochtend begint met pannenkoeken als ontbijt. Omdat het niet zo'n lange tocht is vandaag, doen we rustig aan. Na de rotsblokken van gisteren valt het rotsveld heel erg mee vandaag. Een sneeuwveldje hier, een meertje daar. Bergruggetje op, en dan een steile sneeuwhellig omlaag. Hier moeten we steeds een treetje in de sneeuw trappen en zo treetje voor treetje omlaag. En als je dan al een gemaakt trappetje tegen komt is het natuurlijk makkelijk om die te gebruiken. Maar ze zijn niet altijd even stevig als ik ondervond en glij het laatste stukje omlaag.
Nu hebben we het moeilijkste stuk wel gehad, en uiteindelijk lopen we over een onverharde weg naar de hut. Als we er bijna zijn komen we Nienke tegen die ons tegemoet wilde lopen maar nog maar net op weg is als we er al aankomen.
In deze hut hebben we tweepersoonskamers en een douche die onbeperkt warm water geeft. Na het eten kijk ik even hoe ik mijn spullen die ik morgen mee wil nemen kan meenemen zonder de hele rugzak mee te nemen. Die kan met de bagagevervoer mee. Met een beetje proppen krijg ik alles wat ik mee wil nemen in de waterzakhouder van de rugzak. Als ik de rest weer opzoek zijn ze net de horrorfilm Fritt Vilt gaan kijken die in deze hut opgenomen is. Omdat de afstandsbediening zoek is, kunnen we niet de ondertitels selecteren en moeten we het zonder doen. Maar wij begrijpen ondertussen al heel veel van het Noors, en de film is wel zo eenvoudig dat je hem ook kunt volgen zonder dat je hem verstaat. Na deze film zijn we "heerlijk" gaan slapen.

Grotere kaart weergeven
Helemaal bovenin heb ik geslapen. Pannenkoeken voor het ontbijt.
De bekende rotsvelden. Zag er wel mooi uit die sneeuw zo vlak boven dat water.
Wel even goed bedenken waar je aan begint in zo'n sneeuwveld, voor je het weet lig je onderop. Zo de reis kan weer vervolgd worden.
Stoer hoor zo met die blote armen in de sneeuw.
We moeten een steile sneeuwhelling af. Niels maakt een trappetje.
Ze zijn bijna beneden. Jan Willem en Henk hoeven ook nog maar een klein stukje.
Daar ligt Leirvassbu (zoals altijd aan de andere kant van het meer). Deur van mijn slaapkamer
Hoogteprofiel van de wandeling van vandaag.