vorige

16 aug 2009, Van Fondsbu naar Olavsbu

volgende
In alle vroegte is Nienke met de taxi op weg gegaan naar de bus naar Leirvassbu. Wij vertrekken iets na negen in de regen. Dit levert wel een mooie regenboog op bij vertrek. Mijn knie klaagt nog wel een beetje, maar de regenbroek houdt hem extra warm. En eenmaal warm gelopen gaat het wel, en door de redelijk steile klim warm je snel op.
We lopen langs wat meertjes, houden een lunchstop in een soort kloof en dan komt er een nieuwe uitdaging. Rotsvelden hadden we al gehad, maar dat is niks vergeleken bij wat we nu over moeten. Dit zijn brokken berg van een halve tot anderhalve meter groot, en ze liggen natuurlijk zo dat we niet recht door kunnen lopen, maar regelmatig moeten klimmen of dalen. Ondanks deze hindernissen komen we bij Olavsbu aan.
Daar mogen we in de bijhut. We krijgen een slaapkamer voor onze groep, de woonkamer/keuken delen we met nog een stel anderen. Maar die is zo groot dat sommige andere hutten er makkelijk in hadden gekunt. Er is het idee om als toetje geen vruchtjes te eten maar pannenkoeken. Maar als we aan het toetje toe zijn zijn er nog geen pannenkoeken gebakken, en worden het toch maar weer vruchtjes.
Als we 's avonds in bed liggen worden we door Niels nog even voorgelezen, waarna we heerlijk kunnen slapen.

Grotere kaart weergeven
We laten Fondsbu achterons met een mooie regenboog Stevige watervallen.
Dat kun je niet van deze brug zeggen. Toch wel erg mooi, al was het dan wat vochtig.
Zo het eerste meertje zijn we voorbij. Hier loopt het nog gemakkelijk.
filmpje "hoe loop ik over een rotsveld" Soep gaat er weer goed in.
Ligt iedereen in bed? Dan kan Niels nog een verhaaltje voorlezen van de Olifant die van de wolk af valt en bij de Waterslak door het dak van zijn huis naar binnen valt.
Hoogteprofiel van de wandeling van vandaag.