vorige

15 aug 2009, Van Slettningsbu naar Fondsbu

volgende
Vandaag staat in het teken van het water. Het is een lange wandeling van bijna 24 km, meest dalend, langs het Tyin meer. Maar wel zodicht langs het meer dat het veel al door veen. Dus de voetjes staan regelmatig in een laagje water. En de dag is begonnen met regen, en dat houdt ook niet meer op. Soms lijkt het even zachter te gaan, maar als je dan je capuchon afdoet gaat het weer harder regenen. Veel valt er vandaag dus niet te genieten. Bijna bij het eind komen we op een onverharde weg die later in en verharde over gaat. Als ik aan wil zetten om weg te lopen, schiet er opeens een hevige pijnscheut door mijn linkerknie heen. Dat wordt even rustig aan doen en het tempo zakt behoorlijk. Samen met Christine loop ik het laatste stukje naar de hut. Hier gaan onze natte spullen en schoenen in de Trøkenraum. Kunnen we eindelijk lekker warm douchen en iets droogs aantrekken
De dag heeft ook nog wel een paar positieve puntjes, we zien Alex en Nienke weer terug. Tussen hoofdgerecht en dessert zingt huttewaard Sylvia voor ons. Waarop Niels als dank voor haar na het dessert zingt.

Grotere kaart weergeven
Rivier die we over moeten. Gelukkig is er wel een brug.
De weg is een kleine riviertje en het blijft maar regenen. Tussen hoofdgerecht en dessert zingt huttewaard Sylvia voor ons.
Na het dessert zingt Niels een liedje voor Sylvia Brieving voor de route van morgen
Hoogteprofiel van de wandeling van vandaag.