vorige

14 aug 2009, Van Sulebu naar Slettningsbu

volgende
We beginnen vandaag met een afdeling naar het dal. 3 rendieren verrassen ons nog even met hun aanwezigheid, of verrassen wij hun? Langzaam aan komen we tussen steeds hogere struikjes/boompjes te lopen. En dan zijn we onder in het dal. Daar gaan we even koffie drinken en taart eten in een hotel. Hier nemen we ook afscheid van Nienke die Alex gezelschap gaat houden.
Wij vervolgen onze weg eerst een stuk over de verharde weg en dan een stuk echt stijl omhoog. Hierna wordt het wat vlakker, maar vandaag gaan we allemaal voor de top van de Slettningseggi. De weg naar boven is niet echt makkelijk, en het waait er behoorlijk. Wat in eerste instantie de top lijkt is het toch niet, en via een klein dalletje lopen we nog verder omhoog. Wij vinden dat we nu op de top zijn, er staat ook een behoorlijke steentoren. Maar eigenlijk zouden we nog 100 meter verder en 10 meter hoger moeten. Maar wij houden het lekker voor gezien. De hut ligt daar beneden, bij het meertje, daar gaan we heen. Dit wordt nog wel een kleine tegenvaller, we moeten eerst om het meertje heen, lopen niet meer op het pad, dus moeten zelf onze weg zoeken over de bergrug. Maar uiteindelijk komen we toch bij de hut. Wij zijn de enige dus lekker de hut voor onszelf.
Duke en Danielle gaan vandaag koken. Ze hebben gehoord dat de Trondheim Sudd in blik erg goed moet zijn. Maar waar we een stevige maaltijdsoep ala snert verwachten is het een bouillon met stukjes aardappel en wortel en wat soepballetjes. Ondanks hun poging om de soep wat meer body te geven met wat pasta-spiraaltjes blijft het wat magertjes, en zitten er volgens niels niet genoeg koolhydraten in. Dus gaat er een pan op het vuur en wordt er extra pasta gekookt en een paar blikken met vleesballen in saus bij opgewarmd.
De beloofde spectaculaire zonsondergang valt erg tegen, dat kan veel mooier. Een beetje extra rood in de foto's maakt er nog iets van.

Grotere kaart weergeven
Sulebu. Daarginds lijkt het wel te regenen.
Laatste blik op Sulebu. Wie verrast wie?
We moeten de berg weer op. Zo zijn het wel mooie bloemetjes.
Via een soort dammetje moeten we het water oversteken.
filmpje 360 blik om de top van de Slettningsbu. Daar ligt de hut.
Bij dat meertje op dat schiereilandje is de hut. De voorraadkast.
Weer warm worden bij de kachel na een duik in het ijskoude bergmeer. De Kachel brand lekker.
Bij komen van een dag lekker wandelen. foto tijdens de zonsondergang
Het kan best wel mooi worden, maar vandaag niet
Slettningsbu Hoogteprofiel van de wandeling van vandaag.