vorige

09 aug 2009, Van Kongshellern naar Lungsdalshytta

volgende
Om zeven uur staan we op, maken het ontbijt klaar en om negen uur gaan we weer op stap. We lopen eerst een stukje langs het Kongshellervatnet. Dan volgt er een heerlijk stuk rotsveld, afgesloten met een hele lange rivier oversteek. Niet veel verder op komen we twee Nederlanders tegen die daar gekampeerd hebben. Gisteravond stond het water een stuk hoger volgens hun.
Bij het Volavatnet houden we even een stop. Kan ik meteen het batterijklepje van mijn GPS vast plakken. Die is even daarvoor uit de klip gevallen en mist nu aan de onderkant een stukje. Als we aan het eind zijn van het Volavatnet bij het Austre om precies te zijn. Laten we de rugzakken weer achter en klimmen naar de hoogste top van de Volavasseggi. We hebben daar een heel mooi uitzicht over de omliggende meren en bergen.
Na een sneeuwveld over gestoken te zijn komen we bij een mooie sneeuwbrug uit. Heel mooi om te zien, maar als je er overheen loopt zou je er natuurlijk ook plost doorheen kunnen zakken met alle gevolgen van dien. Iets verder op houden we nog een wat langere pauze. Niet veel later zien we het meer liggen waar de Lungsdalhytta ligt. Ook zien we al een soort brug waar we nog overheen zullen moeten. Als we de brug oversteken zit Nieke ons daar al op te wachten. Bij de hut drinken we iets op de bankjes die daar staan. De plaatselijke geiten weten niet hoe snel ze op de picknicktafels moeten komen om ons te helpen de chips (enzo) op te eten.

Grotere kaart weergeven
De schoenen kunnen weer aan, op naar de volgende hut. Langs het Kongshellervatnet.
Over het volgende rotsblokkenveld.
Een lange oversteek over een rivier. Het Volavatnet
Filmpje van uitzicht op de Volavasseggi. Boven op de Volavasseggi.
Uitzicht
En weer naar beneden
Vond het wel bijzonder zo'n gebogen rots. Gezellig onder de sneeuwbrug, wel voorzichtig zijn anders stort hij in.
Even uitrusten in het gras. En we kwamen weer eens een watervalletje tegen.
Hoogteprofiel van de wandeling van vandaag.