vorige

07 aug 2009, Van Finsehytta naar Geiterygghytta

volgende
Na Redelijk geslapen te hebben (het is toch altijd weer even wennen) schuiven we om 8 uur aan voor het ontbijt. Na dit ontbijt en ons lunchpakketje klaar gemaakt te hebben verzamelen we ons buiten voor de eerst wandeltocht. Het weer is schitterend en de zonnebrand wordt dan ook rijkelijk aangebracht.
Al snel blijk ik voor op te lopen, is de helling minder steil als gisteren op het hoogte profiel leek. En de rotsblokkenvelden blijken toch wel een van mijn specialiteiten te zijn waar ik menig medereiziger snel ver achter me laat. Al is het natuurlijk geen wedstrijd, dus betekend het dat ik verderop weer sta/zit te wachten.
Als we bijna bij de hut zijn komt er uit de achterhoede het bericht dat we moeten wachten, er schijnt iets gebeurt te zijn. Even later komt Jan Willem er aan met twee rugzakken. Nienke blijkt haar voet verzwikt te hebben, doordat ze met een voet van een rots afgleed.
Bij de hut melden we ons bij de huttewaard, en krijgen vast onze kamers toegewezen. Buitenom kunnen we naar de douche en in een apart gebouwtje zijn de poepdozen. Na een bed opgemaakt te hebben en lekker opgfrist te zijn, spelen we Take 5 en daarna De grote Dalmuti. Dan is het tijd voor de tweede shift om te eten en mogen wij ook onze buik vullen.

Grotere kaart weergeven
Uitzicht uit het slaapkamerraam. Bijna het zelfde plaatje, mara dan vanaf het terras achter de hut.
De andere kant op ziet het er ook mooi uit. Een blik op Finse vanaf de vorkant van de hut.
Even een bruggetje over. Waterval(letje)
Niels vertelt iets, maar ik was al doorgelopen naar het volgende heuveltje. Sneeuwveldje dat we overgestoken zijn.
Doorwaden van een riviertje. Hoogteprofiel van de wandeling van vandaag.