06 aug 2009, Naar de Finsehytta

volgende
Om half tien vliegen we richting Bergen, Noorwegen. Als we daar aangekomen zijn, halen we Noorse kronen, en nemen de Bus naar Bergen.
Omdat de trein pas om 4 uur vertrekt hebben we nog genoeg tijd om even in Bergen rond te kijken. Helaas zitten alle kluisjes bij het station vol, dus met volle bepakking de stad in gegaan. We lopen eerst even langs bij de DNT winkel, en gaan daarna verder de stad in richting haven en de oude handelshuizen. Op de markt bij de haven koop ik een bakje heerlijke aardbeien. Na een tijdje bij de stadsvijver gezeten te hebben en een overdekt winkelcentrum van boven tot beneden bekeken te hebben, ga ik weer naar het station. De medereizigers komen ook allemaal weer binnengedruppelt. Dan kunnen we aan boord en begint de treinreis.
De treinreis wordt als heel mooi beschreven, maar de helft van de tijd rij je door een van de vele tunneltjes. Maar als je dan uitzicht hebt is het ook wel mooi. Aangekomen in Finse, lopen we naar de hut.
Hij is overvol, en wij mogen in de tweede shift om half negen eten. Hebben we nog moi even tijd om onze spullen uit te stalen en ons bed op te maken en te douchen. Voor het eten even een korte briefing over de tocht van morgen. Daarna gaan we heerlijk eten. Eerst een soepje dan het hoofdgerecht en tenslotte een toetje.
De oude handelshuizen in Bergen. Fontein in de grote vijver in de stad.
Uitzicht vanuit de trein. Je kunt de voorkant van de trein net zien.
Tussen de vele tunneltjes door hebben we even uitzicht op dit meertje. En deze mooie grazige heuveltjes.
Op het station van Finse aangekomen, valt als eerste deze trein op tussen twee gebouwen. Het meer en de bergen achter Finsehytta